Hoe kunnen we je helpen?

Heb je een vraag, opmerking of een klacht? Veel informatie is al te vinden in de veelgestelde vragen.

Hoe kan ik bij jullie betalen?

Bij ons kan je kiezen uit verschillende betaalmethodes. Je kunt betalen via iDEAL, PayPal en creditcardbetaling. Het is niet mogelijk om je bestelling via een acceptgiro, incasso, in termijnen of aan de bezorger te betalen. 

Hoe annuleer ik mijn bestelling?

Je hebt het verkeerde artikel besteld of je wenst toch een ander product? Niet erg, zolang je bestelling nog niet verzonden is, kun je jouw bestelling annuleren. Neem in dit geval contact met ons op via het contactformulier zodat wij de bestelling voor je kunnen annuleren.

Zijn de bedragen inclusief BTW?

Ja, alle weergegeven prijzen zijn inclusief BTW. Wil je een bedrijfsbestelling plaatsen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Wat zijn de verzendkosten?

Tot € 40,- vragen wij om een kleine vergoeding van € 3,95 voor het verzenden van je bestelling. Bestel je voor een bedrag hoger dan € 40,-? Dan worden er geen verzendkosten in rekening gebracht.

Gratis verzenden geldt alleen voor één bestelling met één afleveradres, meerdere bestellingen kunnen niet gecombineerd worden.

Betaal ik meerdere keren verzendkosten bij een bestelling op dezelfde dag?

Per bestelling betaal je eventueel verzendkosten, afhankelijk van het totaalbedrag van de bestelling. Indien dit niet de bedoeling is geweest, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

Ik kan niet betalen in de webshop. Wat nu?

Het kan voorkomen dat er zich tijdelijk een betalingsstoring voordoet. Wij horen graag waar het precies fout gaat bij de bestelling via het contactformulier. Je kunt ook controleren of iDeal een storing ondervindt. via ideal-status.nl.

Heb je vragen?

Kun je geen antwoord vinden op je vragen? Laat het ons weten. Wij streven er naar om binnen 24 uur een reactie te geven.